طرز تهیه انواع آش

طرز تهیه سبزی آش

آش رشته یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی در شهرهای مختلف کشور تهیه می شود. این آش خوشمزه به دلیل محبوبیت بسیار زیادی که در میان ایرانیان دارد. پای ثابت نذری های خانم های ایرانی است که معمولا با دو دستور کلی که شامل آش رشته با کشک و آش رشته با سرکه ( آش رشته ترشی ) تهیه می شود. این آش خوشمزه را می توانید در روزهای سرد پاییز و زمستان برای خانواده تهیه کنید.هر چند خوردن آش رشته در تمام روزهای سال لذت بخش است و کمتر کسی را می توانیم بیابیم که عاشق این غذای خوشمزه نباشد.

طرز تهیه آش جو خوشمزه و مخصوص به روش سنتی اراکی:

آش جو یکی از انواع غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است که با روش های بسیار متنوعی طبخ می شود

مواد لازم برای ۴ نفر
لوبیا سفید نصف پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
نخود یک پیمانه
عدس یک پیمانه
سبزی آشی ۵۰۰ گرم
سیر ۸ حبه
پیاز ۲ عدد بزرگ
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
رشته آش به اندازه کافی
کشک به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

مرحله اول

مهمترین کار در پخت آش رشته خیساندن حبوبات است که به پخت آسان و زمان کم بسیار کمک می کند. هر کدام از حبوبات را در کاسه هایی مجزا می ریزیم و روی آن ها آب می گیریم و اجازه می دهیم ۵ الی ۶ ساعت خیس بخورند و ۲ مرتبه آب آن ها را تعویض می کنیم تا نفخ حبوبات نیز از بین برود.

مرحله دوم

برای تهیه آش رشته سنتی ابتدا نخود را در آبکش می ریزیم و می شوییم. بعد در قابلمه ای می ریزیم و ۴ الی ۵ لیوان آب داخل قابلمه می ریزیم.سپس روی حرارت متوسط اجازه می دهیم تا نخود بپزد.در قابلمه ای دیگر لوبیا ها را می ریزیم و ۵ لیوان آب روی آن ها می ریزیم.

مرحله سوم

سپس روی حرارت می گذاریم و اول حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را متوسط می کنم تا به مرور زمان لوبیا ها پخته شوند. دقت کنید که نباید نخود و لوبیا ها کاملا نرم شوند و خرد و متلاشی شوند.

طرز تهیه آش دوغ خانگی اصیل و خوشمزه شمالی بدون گوشت:

آش دوغ یکی از انواع آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با روش های بسیار متنوعی پخته می شود.

مرحله چهارم

همین که آن ها را لای دندان تست کردید و پخته بودند و ظاهر خود را حفظ کرده بودند باید از روی حرارت آن ها را بر داریم و کنار بگذاریم. عدس را در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم ۳۰ دقیقه خیس بخورد.

مرحله پنجم

سبزی آشی را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم و پارچه ای تمیز را پهن می کنیم و سبزی ها را روی پارچه می ریزیم و اجازه می دهیم تا خشک شوند و در خردکن و یا روی تخته آشپزخانه آن ها را در اندازه متوسط خرد می کنیم ( سبزی آش رشته نباید ریز خرد شود ) و کنار می گذاریم.

مرحله ششم

پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم و اجازه می دهیم تا طلایی سرخ شوند و بعد در بشقابی می ریزیم.

طرز تهیه آش ماست , طرز تهیه آش ماست ساده , طرز تهیه آش ماست شیرازی

طرز تهیه آش ماست خوشمزه و مخصوص ترکی به روش تبریزی

آش ماست یکی از انواع آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با مواد و روش های بسیار متنوعی طبخ می شود

مرحله هفتم

سیرها را نیز در حین سرخ شدن پیازها پوست می گیریم و می شوییم و خرد می کنیم و زمانیکه پیازها را در بشقاب ریختیم سیرها را داخل تابه می ریزیم و ( اگر نیاز به روغن بود مجددا داخل تابه می ریزیم ) تفت می دهیم و صبر می کنیم تا سرخ شوند و در بشقابی می ریزیم. برای اینکه خواص سیر از بین نرود، توصیه می شود که خیلی کم در روغن تفت بخورد.

مرحله هشتم

بلافاصله تابه را بررسی می کنیم اگر روغن در تابه نبود مجددا روغن داخل تابه می ریزیم و حرارت را کم می کنیم و نعناع خشک را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم.همینکه نعناع ها کمی تغییر رنگ دادند تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و مداوم تفت می دهیم تا نعناع داغ نسوزد و سیاه نشود.

مرحله نهم

در قابلمه ای که برای پخت آش تدارک دیده ایم به اندازه ۱/۳ آن آب می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب زودتر به جوش بیاید.زمانیکه آب در حال جوشیدن بود عدس را در آبکش می ریزیم و می شوییم و داخل آب در حال جوش می ریزیم.

طرز تهیه آش گوشت بوشهری خوشمزه و غلیظ به روش سنتی

آش، یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی می باشد که به عنوان وعده ناهار یا شام در روزهای سرد سال، طرفداران زیادی دارد

مرحله دهم

همین طور نخود و لوبیاهای پخته شده را داخل آب در حال جوش می ریزیم.حبوبات را که داخل آّب می ریزیم.آب از جوش می افتد صبر می کنیم تا مجددا آب به جوش بیاید.بعد سبزی آشی را اضافه می کنیم و بلافاصله نصف قاشق مرباخوری نمک به آن اضافه می کنیم.

مرحله یازدهم

(نمک به این دلیل اضافه می کنیم که رنگ سبزی حفظ شود). و نیمی از سیر داغ و پیازداغ و نعناع داغ و کمی ادویه زردچوبه داخل آش می ریزیم. درب قابلمه را به هیچ عنوان نمی گذاریم. اجازه می دهیم تا به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه سبزی آش با حرارت متوسط بپزد.

مرحله دوازدهم

پس از پخت سبزی آش رشته ها را از وسط نصف می کنیم و داخل آش می ریزیم و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد طعم آش را می چشیم و اگر نیاز بود مجددا نمک به آش اضافه می کنیم و اگر تمایل به آش کشک دارید می توانید کشک را نیز به آش اضافه کنید

مرحله سیزدهم

در صورتی که بخواهید هم آش کشک داشته باشید هم آش ترشی ، می توانید آش را به دو قسمت تقسیم کنید و به نیمی از آش سرکه بزنید و به نیمه دیگر کشک اضافه کنید. فقط دقت داشته باشید اگر خواستید به همه آش کشک اضافه کنید؛

مرحله چهاردهم

ابتدا کشک را اضافه کنید و طعم آش را تست کنید، سپس اگر لازم بود به همراه فلفل سیاه کمی نمک هم اضافه کنید. در هر مرحله از پخت آش که احساس کردید آب آن کم است از آب جوش استفاده کنید تا روی طعم آش تاثیر منفی نگذارد. آش رشته آماده شده را در کاسه می کشیم و با پیازداغ، سیرداغ و نعناع داغ و کشک تزئین کنید و نوش جان.

نکات پختن آش رشته

خمیری آش رشته

یکی از مشکلاتی که آشپزهای مبتدی با درست کردن آش رشته دارند. این است که ممکن است آش شان پس از پخت ظاهری له شده و خمیری داشته باشد. دلیل این مشکل استفاده از قابلمه کوچک است. حتما قابلمه ای که برای پخت آش رشته در نظر می گیرید حجم خالی زیادی داشته باشد. آش پس از جا افتادن رشته ها له نشود.

تنظیم کردن میزان رشته

ازمشکلات بسیار شایع درپخت آش رشته این است که میزان رشته مورد استفاده در آش خیلی زیاد است. باعث می شود کیفیت آش پایین بیاید و خمیر شود. برای تنظیم رشته آش باید رشته را کم کم اضافه کرده و مخلوط کنیم تا بتوانیم به درستی میزان صحیح رشته را تشخیص دهیم.

زنده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.