گشنیز

سبزی گشنیز خرد شده تازه

سبزی گشنیز خرد شده تازه یکی دیگه از محصولات با کیفیت گشنیز.قبلا که گشنیز نبود باید چیکار میکردی؟ اوووووه حتما میدونید خریدن و پاک کردن و شستن سبزی از هرنوعشم که باشه خیلی زحمت داره و زمان بره حالا بگذریم از اینکه خرد کردن و بسته بندی کردنش یا گاها سرخ کردنش چه دردسرهایی داره.

خدا خیرش بده آقای افسردلیر رو 10 سال پیش مغازه سبزی خردکنی گشنیز رو باز کرد. مغازه گشنیز هر فصل سال رنگ و بوی خاص خودشو داره. بهار که میشه باقالی و نخود فرنگی سبز به راهه. تابستونا آبلیمو و آبغوره و رب. پاییذ که میشه ترشی و کرفس. زمستونم که بوی سیر و اسفناج تازه. کل سال هم سبزی قرمه و پیاز داغ و انواع سبزی های تازه . ولی تازگی‌ها که رفت و آمد سخت شد، الو سبزی هم از دل مغازه اکسیر سبز شد. هرچی مغازه گشنیز داره، گشنیز براتون میاره دم در خونتون. یعنی گشنیز پیکه؟؟ نههههه!!! .

گشنیز در واقع چندتا هدف داره:

  • اول اینکه دوست داشتیم مشتریهامون راحت تر بتونن سفارش بذارن و بی‌سبزی نمونن.
  • دوم اینکه همین مسئله رفت وآمد و این حرفا بود.
  • سوم اینکه دوست داشتیم مشتریهامون مواد غذایی تر و تمیز و تازه و خونگی و بی زحمت داشته باشن
  • سبزیجات معطر همان طور که از نامشان پیداست نوعی سبزی هستند، که دارای طعم و عطر فوق‌ العاده می باشند. این سبزی‌ها بیشتر به عنوان چاشنی و ادویه در غذاها به همراه مصارف خوراکی ،پخت و پز و … استفاده می‌شود.
  • روش کاشت اکثر سبزیجات از طریق بذر صورت می‌گیرد. از بذر ریحان و گشنیز برای تهیه انواع شربت استفاده می‌شود.
  • از سبزی‌های معطر برای مصارف خوراکی و پخت و پز استفاده می شود. همچنین از خشک‌شده آنها برای خوش عطر نمودن غذاها و تهیه‌ی انواع دمنوش استفاده می‌شود.

انواع سبزی معطر:

سبزی‌های معطر دارای گونه‌های مختلفی هستند:

1. ریحان:

 

ریحان نوعی سبزی خوراکی است که روزانه ما از آن استفاده‌ می‌کنیم وارتفاع آن بین 20 تا نیم متر است.

گیاهی سر سبز با برگ‌های سبز و گاها بنفش میباشد.

این گیاه از خانواده گیاهان نعناعی به شمار می رود. طریقه کشت سبزی ریحان از طریق بذر می‌باشد.

ریحان نوعی چاشنی برای انواع غذاها، سالاد ، کباب،  ماهی و … است، همچنین از خوش شده آن نیز در تهیه انواع خورشت استفاده می‌شود.

2.جعفری:

جعفری

جعفری نیز همچون ریحان نوعی سبزی خوراکی است که قسمت مورد استفاده آن ساقه و برگ می‌باشد.

این گیاه کمی ترد و شبیه گیاه رازیانه‌ است.

از گیاه جعفری برای پخت انواع ماهی و … برای تزئین استفاده می شود.

برای تهیه انواع آش و قرمه‌سبزی از جعفری به همراه سایر سبزیجات استفاده می‌شود.

جعفری گیاهی پر کاربرد است که مصارف مختلفی دارد.کاشت جعفری از طریق بذر است.

3.پیاز کوهی:

پیاز کوهی

پیاز کوهی گیاه باریک و دراز است و دارای مزه‌ای تند است.

از این گیاه علاوه بر مصارف خوراکی برای تزئین انواع غذاها و به خصوص سوپ استفاده می‌شود.

پیاز کوهی دارای برگ‌های سبز می‌باشد.کاشت آن از طریق بذر است.

4.نعناع:

 

نعناع یکی از خوش عطرترین سبزی‌های خوراکی است که بیشتر از خشک شده این گیاه استفاده می‌شود.

به عنوان یک چاشنی و ادویه به انواع کوکو ، آش رشته، غذاهای گوشتی و … اضافه می‌شود.

نحوه کاشت نعناع از طریق نشاء قمه زنی‌ می‌باشد.

5.مرزه:

مرزه

مرزه نیز همچون سبزی نعناع علاوه بر مصارف خوراکی به عنوان ادویه در غذاها برای خوش‌طعم نمودن استفاده می‌شود.

6.گشنیز:

گشنیز

یکی از سبزیجاتی است که بیشتر در غذاهای آسیایی و آمریکایی استفاده می‌شود.

دارای طعم خاصی است. در تهیه انواع آش و قرمه‌سبزی از آن استفاده می‌شود.

روش کاشت گشنیز از طریق بذر است.

7.شوید:

شوید

از این گیاه علاوه بر مصرف خوراکی در پخت آش ،قرمه‌سبزی استفاده‌ می شود.

برای تزئین سالاد و کباب، ماهی و …کاربرد دارد.

نوع کاشت از طریق بذر است.

8.ترخون:

ترخون

ترخون از خانواده بزرگ آفتابگردان است. دارای عطر و طعم ملایمی است.

اگر حرارت به این گیاه برخورد کند طعم آن بیشتر می‌شود.

در کنار غذاهایی همچون ماهی ، سوپ و .. استفاده‌ می‌شود.

9.مریم گلی:

مریم گلی

طعم خاص مریم گلی از آن یک چاشنی خوب برای پخت و مصرف گوشت پرندگان ساخته است.

می توانید از این سبزی به صورت تازه و خشک استفاده کنید.

مریم گلی حاوی ترکیبات قوی ضدسرطانی است که به کاهش بیماری های قلبی و سرطان کمک می کنند.

می توانید از این سبزی در غذاهای حاوی گوشت، پیتزاها، پاستاها و تهیه نان تازه خانگی استفاده کنید.

مریم گلی برای طعم دهی به ماهی و مرغ و همچنین در تهیه سس ها استفاده می شود.

10.پونه کوهی Oregano

پونه کوهی

پونه کوهی یک سبزی معطر است که بسیار شبیه به نعنا می باشد. این سبزی را بیشتر با نام “میرجور وحشی” می شناسند.

در صورتی که نسبت به گیاهان و سبزیجات معمولا دچار حساسیت می شوید سعی کنید پونه کوهی را بیشتر و با خیال راحت تر استفاده کنید تا از آلرژی های گوناگون دور بمانید.

البته این نوع پونه می تواند جایگزین پونه نیز باشد.

11.آویشنThyme

آویشن

این گیاه نیز بسیار محبوب و پر خاصیت است. آویشن از خانواده نعنا می باشد و طبعی گرم دارد.

این گیاه با برگ های مختلف رشد می کند اما از لحاظ تاثیرات سلامتی بسیار شبیه به پونه می باشد.

در صورتی که می خواهید آویشن را جایگزین پونه کوهی کنید، نسبت ۱ به ۱ برای این جایگذاری مناسب است.

12.رزماری

رزماری

رزماری یک گیاه قوی است که می بایست همیشه چند شاخه از آن در آشپزخانه وجود داشته باشد.

استفاده از رزماری کمی غذای شما را تند و تیز خواهد کرد.

سبزی گشنیز خرد شده تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.