ترکیبات سبزی دلمه چیست؟
مهمترین سبزیجاتی که در تهیه دلمه استفاده میشود ترکیبات سبزی دلمه و عطر و طعم فوقالعادهای به غذا میدهند است؛ سبزیجاتی مثل تره، جعفری، شوید، مرزه، نعناع و ترخون هستند. این سبزیها به بهترین شکل شسته و خرد شدهاند. این سبزی را تا مدت ۳ ماه میتوانید در فریزر نگهداری کنید. اگرچه برای تهیه انواع دلمه بهتر است از سبزی دلمه تازه استفاده کنید.
سبزی دلمه شامل این سبزیحات است:
- پیازچه (در صورت تمایل میتوانید آن را اضافه کنید.)
- گشنیز
- شوید
- تره
- مرزه
مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ مو
- سبزی دلمه تازه
- برگ مو
- گوشت چرخ کرده
- پیاز
- برنج
- لپه
- ادویه شامل نمک، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه
لپه و برنج را از قبل بخیسانید. پیاز را خرد کرده و در مقداری روغن به همراه زردچوبه تفت دهید. زمانی که پیازها طلایی شد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید. برنجها و لپهها را جداگانه بپزید. توجه داشته باشید که برنج را کاملا نپزید؛ اما لپه باید کاملا پخته شود.
سپس سبزی دلمه تازه را به گوشت و مواد در حال تفت اضافه کرده و در همین مرحله ادویه را هم اضافه کنید. در مرحله آخر برنج و لپه را هم اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
مراحل پیچیدن برگ مو
اگر از برگ مو تازه استفاده میکنید لازم است به مدت دو تا سه دقیقه در آب آنها را بجوشانید. دقت داشته باشید اگر برگ موهای شما کوچک است هنگام پیچیدن از دو تا برگ استفاده کنید. یک قاشق از مواد آماده شده را در برگهای پهن شده بریزید و آن را به آرامی و با دقت محکم بپیچید. در نهایت قبل از اینکه دلمههای پیچیده شده را در ظرف قرار دهید، کف قابلمه را با چند برگ مو بپوشانید تا دلمهها نسوزند.
چاشنی دلمه برگ مو
برای مزهدار شدن دلمهها از یک عدد عصاره یا آب گوشت و نصف لیوان آبغوره و شکر استفاده کنید. این مخلوط را روی حرارت قرار دهید و به آن کره اضافه کنید. پس از آنکه جوش آمد این محلول را روی دلمههایی که در قابلمه چیدید بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دلمهها دم بکشند.
سبزی های بکار رفته در انواع دلمه ها مثل دلمه برگ مو، دلمه گوجه فرنگی و… جزء تاثیر گذاترین بخش مزه و طعم انواع دلمه ها است و همان طور که شما میدانید سبزی های سبزی دلمه همه باهم در ترکیبات و نسبت سبزی های سبزی دلمه باهم متفاوت هستند در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با سبزی ها سبزی دلمه آشنا شوید.
دلمه یکی از غذاهای خاورمیانه و آسیای مرکزی است و همانطور که از اسم آن برمیآید غذایی ترکی است (کلمهی دلمه در زبان ترکی به معنای “پرشده” یا “میان پر” است). امروزه هم برخی از خوشمزهترین دلمهها را در ترکیه و ارمنستان درست میکنند. ولی این غذای ترکی از مدتها پیش به آشپزخانههای مردم فارس، ارمنی، عرب و یونانی هم وارد شده و در هر جایی رنگ دیگری به خود گرفته است.
محتویات و نسبت سبزی های سبزی دلمه
دلمه برگ مو، یکی از انواع دلمه با تنوع بالاست و در ایران و ارمنستان و ترکیه به سبکهای مختلفی طبخ میشود و طبیعتا محتویات و نسبت سبزی آن نیز متفاوت است در این مطلب به نسبت سبزی های سبزی دلمه میپردازیم.
سبزی دلمه برگ مو تبریزی
محتویات استفاده در طبخ سبزی دلمه برگ مو تبریزی عبارتند از:
گوشت چرخ کرده، پیاز، برنج، ماست، و سبزی دلمه شامل تره، جعفری، شوید، مرزه، ترخون، نعنا و پیازچه یا سیر سبز